воскресенье, 26 февраля 2012 г.

Суддя скасував забезпечення позову щодо тимчасового зупинення роботи веб-сайту: roadcontrol.org.ua («Дорожній контроль»)

http://reyestr.court.gov.ua/Review/21562282

Справа № 2-1346/12


У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

16.02.2012 Деснянський районний суд м. Києва в складі:


головуючого судді

Саламон О.Б.

при секретарі

Солодухіній Н.С.


розглянувши заяву представника ОСОБА_3 –ОСОБА_4 про скасування заходів забезпечення позову, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3 про захист честі, гідності та ділової репутації.

Представником позивача через канцелярію суду 09 лютого 2012 року подано заяву про забезпечення позову у вигляді тимчасового зупинення роботи веб-сайту: roadcontrol.org.ua («Дорожній контроль») в мережі-Інтернет до моменту винесення судового рішення, посилаючись на те, що на час розгляду цивільної справи в суді продовжується розміщення на зазначеному сайті інформація про ОСОБА_5, яка провокує висловлювання відвідувачів сайту у вигляді погроз, образ та наклепів.

Ухвалою Деснянського районного суду м. Києва від 10 лютого 2012 року, забезпечено позов у вигляді тимчасового зупинення роботи веб-сайту: roadcontrol.org.ua («Дорожній контроль») в мережі-Інтернет до моменту винесення судового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_3 про захист честі, гідності, ділової репутації.

16 лютого 2012 року представником ОСОБА_3 –ОСОБА_4 подано заяву про скасування заходів забезпечення позову, яка мотивована тим, що спір вирішено по суті, заходи забезпечення позову не є співмірними та зачіпають інтереси інших осіб та містить посилання на порушення процесуального порядку винесення ухвали.

Заслухавши пояснення сторін, вивчивши матеріали справи, суд дійшов висновку щодо задоволення заяви про скасування заходів забезпечення позову виходячи з наступного.

У відповідності до чинного законодавства, а саме ч. 1 ст. 151 ЦПК України та ч. 1 ст. 153 ЦПК України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі. Сторони в судове засідання не викликалися.

Згідно з ч.ч.3-4 ст. 154 ЦПК України заходи забезпечення позову можуть бути скасовані судом, який розглядає справу. Особа, щодо якої вжито заходи забезпечення позову без її повідомлення, може подати заяву про їх скасування, яка розглядається судом протягом двох днів.

Враховуючи ту обставину, що тимчасове зупинення роботи веб-сайту: roadcontrol.org.ua («Дорожній контроль») в мережі-Інтернет може вплинути на права інших осіб –користувачів мережі-Інтернет, суд скасовує заходи забезпечення позову.

Наведені в заяві посилання на допущені порушення процесуального порядку винесення ухвали про забезпечення позову та вирішення спору по суті є необґрунтованими.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 154,168,208-210 ЦПК, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, визначені в ухвалі Деснянського районного суду м. Києва від 10 лютого 2012 року, якими вжито заходи забезпечення позову у вигляді тимчасового зупинення роботи веб-сайту: roadcontrol.org.ua («Дорожній контроль») в мережі-Інтернет до моменту винесення судового рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_3 про захист честі, гідності, ділової репутації.

Копію ухвали направити на виконання до ТОВ «Інтернет Інвест»в особі директора ОСОБА_6, код ЄДРПОУ 32493292, юридична адреса: 01011, м. Київ, вул. П. Мирного, 11, адреса фактичного місцезнаходження: 01033, м. Київ, вул. Гайдара,50, адреса для передачі поштових повідомлень через кур’єра: 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 111/113) для відновлення надання послуг хостінгу, що включають роботи, необхідні для забезпечення постійного доступу до веб-сайту roadcontrol.org.ua -«Дорожній контроль», а саме виділення дискового простору, засобів доступу та адміністрування сервера, роботи з адміністрування системи, реєстрацію і підтримку адреси, резервного копіювання, можливість виконання програм та скриптів, можливість мати безліч поштових адрес, доступ до сайту по протоколу FTP, можливість мати адміністративну панель, за допомогою якої можна здійснювати контроль і керування веб-сайтом, можливість настроювання поштових скриньок, систему збору статистики, установку і запуск додатків тощо.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва шляхом подання через Деснянський районний суд м. Києва протягом п’яти днів з дня її проголошення, апеляційної скарги.




Суддя Деснянського районного суду м. Києва


О.Б. Саламон

Комментариев нет:

Отправить комментарий